fredag 5 oktober 2012

Vikten av att förstora

När man har RP kan man ha perfekt syn i det synfält som man fortfarande har kvar. Tyvärr så är jag även väldigt närsynt, dvs man ser dåligt på långt håll. Så jag har haft glasögon sen jag var 7 år. Det märkliga är att ju mer närsynt man är desto svårare är det att korrigera synen med glasögon. Alla tror ju att man får perfekt syn så fort man har glasögon. Men så har det aldrig varit för mig. Jag har typ bara kunnat se de fyra - fem översta raderna som optikern har på sin tavla MED glasögon. Idag ser jag typ de 3 översta raderna MED glasögon. Detta gör att jag kan inte läsa skyltar. Men även andra små tillfällen blir lite roliga . 

Till exempel om man ska läsa spårvagnstiderna högt upp. Texten kan jag inte med mina 162 cm över jordytan läsa. Vad göra? 
Samma sak här...hur mycket väger jag? Kan ju i och för sig vara skönt att inte se? Men annars tag ett foto och förstora ! 


En helt annan sak...jag åkte för första gången tåg som hade två våningar. HEMSKT med massor av trappor, upp och ner och glasdörrar. Jag höll på snubbla flera gånger och dångande in i snygga glasdörrar. På toaletten gnuggade jag in händerna i tvål och så....som vanligt....vart katten sätter man på vattenkranen? Någon som vet?

2 kommentarer:

  1. Även med bra syn är det svårt att lösa tåghandfatsproblemet. Jag tror att det är någon slags fotocell under kranen som dock verkar funka sådär. Men efter lite slumpmässiga rörelser med händerna under kranen bruker det droppa ut några droppar vatten.

    SvaraRadera
  2. Smart att använda mobilkameran! Det skall jag själv testa när jag hamnar i en liknande situation.
    Väldigt intressant och bra skriven blogg du har, följer den med intresse då jag har en version av RP (Usher Syndrom typ 2).

    Ha det! //Tobbe

    SvaraRadera